Diensten

Diensten

Impact van Vertrouwen

Creëer meer snelheid, energie en impact

Lees meer >

Luisterrijk werken

Vergroot je invloed door beter te luisteren

Lees meer >

Regieplan op 1 A4

Voor meer energie, focus en resultaat

Lees meer >

(Executive) Coaching

Voor leiders en professionals die willen groeien

Lees meer >

Impact van Vertrouwen

Creëer meer snelheid, energie en impact

Waarom durven acrobaten in trapezes op angstaanjagende hoogte de gevaarlijkste trucs uit te halen? Omdat ze kunnen vertrouwen op een vangnet. Dit vertrouwen zorgt ervoor dat zij durven te innoveren, zich kunnen ontwikkelen en ieders potentieel optimaal kunnen benutten.

Laten we eerlijk zijn, het werk in organisaties wordt nog steeds door en met mensen gedaan. Er is dan ook niets dat zo’n grote impact heeft op mensen, hun werk en prestaties dan vertrouwen. Vertrouwen is dé kritische succesfactor voor meer snelheid, energie en impact.

Vertrouwensexpert Bert-Jan van der Mieden: “Pas als er vertrouwen is, durven mensen hun harnas af te doen. Dan komt er een énorme hoeveelheid energie los. Er ontstaat een klimaat van veiligheid, openheid en gedrevenheid. Er wordt vrijwillig overgewerkt. Het verschil merk je bijvoorbeeld ook aan de lengte van vergaderingen: die worden korter. Mensen hebben ineens aan een half woord genoeg.”

Herstel, versterk en vergroot ook het vertrouwen in jullie organisatie. Neem contact met ons op voor een training of ons unieke programma voor leiders en teams om meer impact te maken met vertrouwen.

“Intern zaten we niet op één lijn. Ik moet je complimenteren voor de wijze waarop jij, als externe deskundige, ondanks de tegengestelde belangen die er speelden, ons zover kreeg dat we er samen uitkwamen.”

Luisterrijk werken

Vergroot je invloed door beter te luisteren

Mensen praten vooral veel om invloed uit te oefenen. Met veel woorden proberen we mensen te overtuigen en in beweging te krijgen. Wat een dialoog zou moeten zijn, resulteert vaak in een monoloog.

Luisteren is best moeilijk. Voor iedereen. Want in plaats van te luisteren, denken we al gauw na over onze reactie. Zonde, want daardoor neemt de betrokkenheid en je invloed af. Waarom zou de ander in beweging komen, als we niet eens de moeite nemen om te luisteren?

In de workshop Luisterrijk werken leren leiders en teams vanuit (zelf)vertrouwen te luisteren naar zichzelf en de ander. Luisteren we vanuit onzekerheid, dan zijn we gespannen en gesloten. Luisteren we vanuit (zelf)vertrouwen, dan staan we open voor elkaar, communiceren we effectief en reageren we constructief. Het realiseren van spraakmakende resultaten begint met luisteren!

Neem contact met ons op voor de workshop Luisterrijk werken, bestaande uit een workshopdag en een terugkomdag.

“Ik heb mij in je Luistersessie verbaasd over de openheid en diverse mensen, die al jaren met elkaar samenwerken, hebben elkaar beter en op een nieuwe manier leren kennen. Een openbaring. We communiceren nu veel effectiever.”

“Je hebt het onbespreekbare bespreekbaar gemaakt. Door jouw aanpak hebben we o.a. een belangrijke persoon voor onze organisatie kunnen behouden en functioneert een ander nu veel beter in een andere functie.”

Regieplan op 1 A4

Voor meer energie, focus en resultaat

“Als je durft los te laten, heb je twee handen vrij om weer de regie te pakken.”

Heb je wel eens geprobeerd om zand vast te houden in je hand? Hoe harder je knijpt, hoe sneller het door je handen glipt. Hetzelfde doen we vaak met de dingen waar we in wonen, werken en leven grip op willen hebben. Vanuit onzekerheid en angst proberen we krampachtig in control te blijven en vooruitgang te forceren. Het tegenovergestelde is vaak het resultaat. Soms moet je even stilstaan om weer vooruitgang te realiseren.

Voor meer energie, focus en resultaat ontwikkelen we samen jouw PersoonlijkRegiePlan of jullie Team- of OrganisatieRegiePlan op 1 A4. We staan stil bij verlangens en vertalen betekenisvolle ambities naar concrete acties. Met de bouwstenen ‘Vertrouwen’, ‘Verbondenheid’ en ‘Vitaliteit’ maken we scherpe keuzes in hoe jij, het team of de organisatie de regie (weer) in handen krijgt. Het resultaat, een visueel plan op 1 A4 waarmee je direct aan de slag kan. Want plannen maken is leuk, maar ze realiseren is nog veel leuker!

“Het roer moest om. We moesten nu doorpakken. We hadden het eerder moeten doen, dat had ons een hoop ellende en geld bespaard, maar we zijn blij dat we het nu gedaan hebben. Bedankt Bert-Jan.” 

(Executive) Coaching

Voor leiders en professionals die willen groeien

Als (executive) coach helpt Bert-Jan leiders en ambitieuze professionals groeien in leven, wonen en werken. Het creëren van meer vertrouwen, verbondenheid en vitaliteit staat hierbij centraal. Bert-Jan gelooft niet in symptoombestrijding, maar in duurzame resultaten. In zijn coaching gaat men daarom altijd eerst naar binnen en dan naar buiten.

Zijn ervaring in diverse staf- en managementfuncties en zijn eigen ondernemerspraktijk maakt Bert-Jan al ruim 25 jaar dé gesprekspartner van CxO’s, managers en ambitieuze professionals. Bert-Jan maakt het onbespreekbare bespreekbaar. Helpt je antwoorden zelf te (her)vinden en geeft je concrete handvatten. Hij confronteert en daagt uit. Altijd op een menselijke manier.

Wil jij ook floreren door de regie in je leven en werk (weer) stevig vast te pakken? Maak vrijblijvend kennis en neem contact op.

“De 24/7 dienstverlening door Pyramide heb ik zeer op prijs gesteld. Het feit dat ik de mogelijkheid had om te kunnen bellen of mailen was al een hele geruststellende gedachte en werkte ondersteunend.”

“Als MT hebben we diverse keren geprobeerd te achterhalen wat er bij diverse mensen speelde, maar volgens ons vertelden ze ons niet alles. Jouw Coaching methode is een vondst! Door hun gesprekken met jou kwam een en ander boven tafel. Door jouw begeleiding zijn we beter gaan communiceren en ontstond er veiligheid en vertrouwen, waardoor er meer openheid is ontstaan.”