Perspectiefvol Leiderschap

Perspectiefvol Leiderschap

De diverse crises en de voortschrijdende technologische ontwikkelingen laten zien dat de menselijke factor nog crucialer wordt dan die nu al is. De mens is veelal de oorzaak van de problemen, maar is ook het cruciale onderdeel van de oplossing. Betere organisaties voor een duurzame wereld vragen om leiderschap en management op basis van persoonlijk leiderschap: perspectiefvol leiderschap.

Perspectiefvol leiderschap houdt in dat leiders in staat zijn om de organisatie zodanig te transformeren dat die optimaal floreert en tegelijkertijd winst én maatschappelijke voortgang realiseert.

Bouwen aan een betere business en een betere wereld begint bij open te staan voor veranderingen, bewuste keuzes te maken en door de mens centraal te stellen. Perspectiefvol leiderschap is hier de sleutel toe.

Voor moedige en vooruitstrevende leiders en managers is er daarom het traject “Transformeren naar perspectiefvol leiderschap”. Gebaseerd op het lees-, studie- en opleidingsboek “Perspectiefvol leiderschap. Management in de 21e eeuw”.

“De Pyramide-aanpak leidt niet alleen tot het noodzakelijke inzicht in oorzaak en gevolg, maar biedt ook concrete handvatten. Zowel hoofd, hart als ledematen worden met elkaar verbonden. Het gaat inderdaad niet alleen om bewust worden en bewust zijn, maar ook om bewust doen.” 

In dit 8-daagse traject van 6 maanden leer je als leider o.a.:
  • Beter te luisteren naar jezelf, de ander en het andere. Om vervolgens betekenisvolle ambities te vertalen naar concrete acties
  • Angst, onzekerheid en weerstand bij jezelf en anderen op te heffen
  • Vertrouwen te herstellen, te versterken en te vergroten, om zo veranderingsprocessen succesvoller te laten verlopen
  • Verbondenheid en betrokkenheid te verstevigen, om als team meer positieve impact te maken
  • Te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie, met vitale medewerkers, en die financieel gezond is
  • Op basis van persoonlijk leiderschap de organisatie te transformeren naar perspectiefvol leiderschap
  • En hoe je met alle in- en externe stakeholders duurzaamheidsdoelstellingen kunt realiseren
  • Kortom: hoe je individuen, teams, en de gehele organisatie kunt doen floreren door regie!

In company zijn ook trajecten van twee, vier of zes dagen mogelijk. Neem contact met ons op voor een maatwerktraject.

Indien je een van de trajecten volgt, ontvang je o.a. het boek “Perspectiefvol leiderschap. Management in de 21e eeuw”, een set Regiekaarten en digitaal de Werkbladen die in het boek staan. Twee ervan tref je hier aan.

Download de brochure voor meer informatie of neem contact met ons op. Direct inschrijven kan hier.