Een advocaat waar je blij van wordt! Ontdek het en doe er je voordeel mee!

In dit vijfde interview in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst” maak je kennis met de mensen-mens Roel Kop, van Kop Advocaten en zijn praktische Regietips. Het gesprek begint met de betekenis van de stilte en van goed luisteren om te begrijpen. En met het belang van de menselijke maat in organisaties.

Roel Kop is gespecialiseerd in arbeidsrecht en ontslagrecht. Hij spreekt over de twee wetswijzigingen in 2015 en 2020 die het speelveld veranderd hebben voor werkgevers en werknemers. We spreken over goed werkgever- en werknemerschap en hij geeft daar Regietips voor. Vervolgens geeft hij Regietips voor degene die zelfstandig ondernemer wil worden. Hoe houd je bijvoorbeeld de balans in leven, wonen en werken?

Roel spreekt over autonomie en sturing, geclausuleerde vrijheid en het opleiden van mensen. En hoe je het wij-gevoel kunt borgen. Voor hem is de levensreis net zo belangrijk als de eindbestemming en hij geeft aan wat er in de reis moet zitten. Doe je voordeel met de praktische Regietips die hij geeft, waardoor ook jij – met plezier en succesvol – de regie stevig ter hand kunt nemen.

Tenslotte vertelt hij over zijn ervaringen met het boek “Perspectiefvol leiderschap”. Hij heeft er veel aan. Het straalt rust uit en is toegankelijk, kleurrijk en behulpzaam. En het biedt vanuit een holistische benadering voortschrijdend inzicht. Hij geeft er zijn eigen invulling aan en vertaalt het naar zijn eigen situatie. En dat is ook precies de bedoeling ervan!

Heb je de vorige interviews gemist en/of wil je weten welke medereizigers jou nog meer te bieden hebben, lees dan nog even verder.

Bekijk hier het interview

 

26-05: Tjeerd Krumpelman, Global head of reporting, regulations & stakeholder management ABN AMRO

09-06: Fons Trompenaars, auteur en CEO Trompenaars Hampden-Turner Consulting

23-06: Marguerite Soeteman-Reijnen, tot 01 April 2023 Chairman Executive Board Aon Holdings & Aon Group International

07-07: Harm Scheepstra, bekleedde leidinggevende posities bij internationale bedrijven in de petrochemische industrie

21-07: Erik de Boer, Directeur MKB Trade Office, owner New Business Development Associates (NBDA BV)

04-08: Arko van Brakel, Algemeen directeur Regio Stedendriehoek, Impact Strategist, Co-Founder Semco Style Institute

18-08: Angélique Laskewitz, Executive Director Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO)

01-09: Rob van den Berg, Managing Partner HR Transfer & HRM Specialist Goodsign

 

Abonneer je gratis op de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst”.

Voor reacties en vragen, mail naar bjpvandermieden@pyramide.nl Ik wens je veel kijk- en luisterplezier en baat bij deze serie.

P.S. Het realiseren van deze videopodcastserie brengt uiteraard maandelijks directe kosten met zich mee. Om langdurige voortzetting ervan mogelijk te maken, ben ik een steunactie gestart: http://steunactie.be/actie/videopodcastserie-perspectiefvol-leiderschap/-20099. Zou je deze actie willen steunen met een donatie? Alle hulp is welkom en wordt zeer gewaardeerd! Je steunt de actie ook door deze te delen in je netwerk, zodat die meer bekendheid krijgt. Bij voorbaat hartelijk dank voor je hulp!