Wat vind jij belangrijk? Welke impact kunnen we hebben? Regietips van ……..?

Reis mee in het zesde interview in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst”. Hierin vertaalt Tjeerd Krumpelman, Global head of reporting, regulations & stakeholder management bij de ABN AMRO-bank, de impact van de diverse crises in de wereld naar de uitdagingen die wij als mensheid hebben op het gebied van duurzaamheid. Wat kunnen we doen, ook voor toekomstige generaties? Hoe kunnen we dat inzichtelijk maken? De coronaperiode heeft tot reflectie geleid en tot andere manier van samenwerken en samenzijn. Er is een ander evenwicht en bewustzijn ontstaan. Hij bevestigt de waarde van een eerdergenoemde Regietip.

Ben jij ook trendmaker?

Als trend op het gebied van duurzaamheid ziet hij een versnelling en een toenemende urgentie. Meer partijen beseffen dat we op een verkeerd spoor zitten. We zijn trendmakers als we duurzaamheid een integraal onderdeel laten zijn van de strategie en de inrichting van iedere organisatie. Tjeerd geeft Regietips voor als je met de SDG’s aan de slag wilt, rekening houdend met je omstandigheden en met de korte en de lange termijn. En benoemt een paar kansen, o.a. voor waarde-creatie voor de stakeholders. Doe er je voordeel mee!

Hij spreekt over fraude, greenwashing- en SDG-washing, maar ook over hoe we serieus met duurzaamheid kunnen omgaan. De SDG’s hebben we niet voor het kiezen en we hebben positieve en/of negatieve impact op de SDG’s. Kijk daarnaar is zijn advies. Gebruik de SDG’s als een richting.

We halen het interview aan waar Tjeerd aan meedeed ten behoeve van het boek “Perspectiefvol leiderschap. Management in de 21e eeuw” en je krijgt nog een belangrijke Regietip.

Wat vind jij belangrijk en welke impact kan en wil jij hebben?

 

Bekijk hier het interview

 

Heb je de vorige interviews gemist en/of wil je weten welke medereizigers jou nog meer te bieden hebben, lees dan nog even verder.

09-06: Fons Trompenaars, auteur en CEO Trompenaars Hampden-Turner Consulting

23-06: Marguerite Soeteman-Reijnen, tot 01 April 2023 Chairman Executive Board Aon Holdings & Aon Group International

07-07: Harm Scheepstra, bekleedde leidinggevende posities bij internationale bedrijven in de petrochemische industrie

21-07: Erik de Boer, Directeur MKB Trade Office, owner New Business Development Associates (NBDA BV)

04-08: Arko van Brakel, Algemeen directeur Regio Stedendriehoek, Impact Strategist, Co-Founder Semco Style Institute

18-08: Angélique Laskewitz, Executive Director Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO)

01-09: Rob van den Berg, Managing Partner HR Transfer & HRM Specialist Goodsign

 

De interviews met Sjoerd Scholte, Gerwin de Vries, Gloria Gribling, Huub & Adelheid Kortekaas en Roel Kop werden al door honderden medereizigers bekeken en beluisterd. Abonneer je gratis op de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst”.

 

Voor reacties en vragen, mail naar bjpvandermieden@pyramide.nl Ik wens je veel kijk- en luisterplezier en baat bij deze serie.

P.S. Het realiseren van deze videopodcastserie brengt uiteraard maandelijks directe kosten met zich mee. Om langdurige voortzetting ervan mogelijk te maken, ben ik een steunactie gestart: http://steunactie.be/actie/videopodcastserie-perspectiefvol-leiderschap/-20099. Zou je deze actie willen steunen met een donatie? Alle hulp is welkom en wordt zeer gewaardeerd! Je steunt de actie ook door deze te delen in je netwerk, zodat die meer bekendheid krijgt. Bij voorbaat hartelijk dank voor je hulp!