Videopodcast: Luisteren is gelukkig te leren! Harm Scheepstra vertelt er openhartig over.

Dit is het negende interview in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst.” Harm Scheepstra heeft jarenlange, internationale ervaring in diverse topfuncties in de petrochemische industrie. Hij is niet alleen al jarenlang een van mijn sparringpartners, maar ook een van de geïnterviewden in mijn boek “Perspectiefvol leiderschap. Management in de 21e eeuw”. Dit interview is een mooie aanvulling daarop.

Zo lukt het jou ook!

Harm herkent veel in de Pyramide-aanpak. Hij had het boek graag eerder in handen gehad, omdat het helpt bij het nemen van moeilijke beslissingen en het voorkomen van fouten.

Hij geeft direct een paar praktische Regietips over wat essentieel is bij overnames. We hebben het over selectief luisteren, hoe je met angst en onzekerheid kunt omgaan en over het belang dat mensen trots zijn op zichzelf en hun organisatie. Hoe behoud je de goede mensen? Harm geeft de koppeling aan met de Pyramide-aanpak en waar die toe leidt. Zie ook het overzicht dat getoond wordt en doe daar je voordeel mee! Hij geeft vervolgens een Regietip hoe je van ik naar wij kunt komen, ook vanuit een moeilijke positie.

Daarna spreken we over het zakendoen in het algemeen in de wereld, over zakendoen vanuit het Nederlands perspectief en hoe je om moet gaan met andere culturen. Met een mooi en belangrijk voorbeeld over zijn ervaring in Australië. Nu lukt het jou ook! Harm geeft tevens een paar Regietips voor leidinggevenden aan multinationals.

Een zeer terecht stokpaardje van Harm: ”Je moet het juiste, echte probleem oplossen en de kern van het probleem kennen.” “En pak het aan!” Wat deed Harm daarom in de praktijk?

We bespreken, aan de hand van het voorgaande, een praktische oefening in het boek. Doe je voordeel met het overzicht dat we hierbij laten zien. Door deze oefening te doen, voorkom je problemen en realiseer je verlangens en doelstellingen. Ik licht het desgewenst graag toe. bjpvandermieden@pyramide.nl / 0653 313 147.

“Jij ziet wat ik niet zie!”

Harm Scheepstra vertelt over de waarde van zijn huidige levensfase. Leer van zijn valkuilen! En over het belang van het thuisfront. Tenslotte geeft hij aan hoe wij allemaal vanuit ons eigen perspectief naar de wereld kijken en dat mensen anders denken. Met nog een hele essentiële Regietip! Doe er je voordeel mee in leven, wonen en werken!

 

Heb je de vorige interviews gemist en/of wil je weten welke medereizigers jou nog meer te bieden hebben, lees dan nog even verder.

21-07: Erik de Boer, Directeur MKB Trade Office (tot 01-06-2023) en owner New Business Development Associates (NBDA BV)

04-08: Arko van Brakel, Algemeen directeur Regio Stedendriehoek, Impact Strategist, Co-Founder Semco Style Institute

18-08: Angélique Laskewitz, Executive Director Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO)

01-09: Rob van den Berg, Managing Partner HR Transfer & HRM Specialist Goodsign

14-09: Sandra Holtjer, lid College van Bestuur van de Stichting LVO.

28-09: Jurian Meijntjes, commercieel directeur, groothandel Mineralis.

 

De interviews met Sjoerd Scholte, Gerwin de Vries, Gloria Gribling, Huub & Adelheid Kortekaas, Roel Kop, Tjeerd Krumpelman, Fons Trompenaars en Marguerite Soeteman-Reijnen werden al door honderden medereizigers bekeken en beluisterd. Regietip: Abonneer je gratis op de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst.”

Voor reacties en vragen, mail naar bjpvandermieden@pyramide.nl Ik wens je veel kijk- en luisterplezier en baat bij deze serie.

Met hartelijke groet,

Bert-Jan van der Mieden.

Pyramide

bjpvandermieden@pyramide.nl

06 53 31 31 47

P.S. Het realiseren van deze videopodcastserie brengt uiteraard maandelijks directe kosten met zich mee. Om langdurige voortzetting ervan mogelijk te maken, ben ik een actie gestart: http://steunactie.be/actie/videopodcastserie-perspectiefvol-leiderschap/-20099. Alle hulp is welkom en wordt zeer gewaardeerd! Je steunt de actie ook door deze nieuwsbrief te delen in je netwerk, zodat die meer bekendheid krijgt. Bij voorbaat hartelijk dank voor je hulp!