Gerwin de Vries

Mijn naam is Gerwin de Vries, 43 jaar en vader van vier jongens. De oudste is 19 en de jongste 7 jaar oud. Ik ben twintig jaar getrouwd met Maria en samen met onze kinderen woon ik in Kampen. Ik heb 26 jaar gewerkt bij Zalsman waar ik in 1996 ben begonnen als leerlingdrukker. Door training en opleidingen te volgen en me te blijven ontwikkelen heb ik veel stappen kunnen maken en nooit langer dan drie jaar dezelfde functie gehad. Door open te staan voor verandering en bewuste keuzes te maken heb ik me binnen het bedrijf kunnen door-ontwikkelen tot vestigingsdirecteur van de locaties in Kampen en Heerenveen. Daarnaast heb ik me de afgelopen jaren verdiept in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en was dat binnen het directieteam van Zalsman ook mijn verantwoordelijkheid hier vorm en inhoud aan te geven.

Vooral op het gebied van inclusie is Zalsman koploper en zit het bedrijf ook in het koplopersnetwerk van MVO Nederland. Van de 148 mensen bij Zalsman zijn er 40 mensen met ondersteuningsbehoefte. Op dit moment ben ik mede-eigenaar van Weever circulair en werk ik voor een aantal uren per week voor Vakmensen. Ik heb altijd de ambitie gehad om zelfstandig meer impactvol te willen ondernemen. Daarom heb ik na 26 dienstjaren bij Zalsman besloten de stap te maken naar zelfstandig ondernemer en wil ik mij graag focussen op wat echt belangrijk is in het leven. Door een live chainging event ben ik gaan nadenken wat ik zelf eigenlijk nog wil doen in mijn werkzame leven. Met Weever circulair en Vakmensen zijn we mensen aan het ontwikkelen die langs de kant staan, door hen op te leiden en daar waar nodig te ondersteunen en verder te helpen naar duurzame banen op de arbeidsmarkt. Dit doen we door bijvoorbeeld bouwplaatsen op te ruimen en hout te refurbishen zodat het gered wordt van de afvalbult of de verbrandingsoven.

De afgelopen tien jaar heb ik veel kennis opgedaan over SDG’s, duurzaamheid en inclusie. Ik vind het naast mijn werk dan ook heel leuk mijn opgedane kennis over duurzaamheid en inclusie te delen, om ook op die manier impact te maken.

Gerwin de Vries levert onder andere als docent een bijdrage aan de zevende dag, in het dertiende dagdeel. En hij verzorgt de Verdiepingsdag “De Sustainable Development Goals en jouw persoonlijke drijfveren”.

Brochure Leiderschapstraject Brochure Duurzaamheidstraject

Hij is tevens een van de geïnterviewden in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst”.