Prof. Dr. Fons Trompenaars

Prof. Dr. Fons Trompenaars is een Nederlandse organisatietheoreticus en oprichter en directeur van intercultureel managementadviesbureau Trompenaars Hampden-Turner. Hij wordt over de hele wereld erkend voor zijn werk als consultant, trainer, motiverende spreker en auteur van verschillende boeken over alle onderwerpen van cultuur en bedrijfsleven.

Fons heeft meer dan 30 jaar lang Fortune 500-leiders geholpen bij het opbouwen van zinvolle verbindingen om hun zakelijke en culturele dilemma’s te beheren en op te lossen om de mondiale effectiviteit en prestaties te vergroten, met name op het gebied van leiderschap, innovatie, mondialisering, intercultureel begrip en het beheren van cultuurverandering door het verzoenen van verschillen (etnisch, geslachts- of generatie gebaseerd, professioneel, organisatorisch, enz.). Hij heeft zijn aanpak vertaald naar innovatieve, praktische en winstgevende resultaten op alle gebieden van het internationale zakendoen.

Fons Trompenaars levert onder andere als docent een bijdrage aan de vijfde dag in het tiende dagdeel:“Succesvol veranderen”. En hij verzorgt de Verdiepingsdag “De vier stappen naar succesvol veranderen”.

Pyramide brochure

Hij is tevens een van de geïnterviewden in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst”.