Harm Scheepstra

heeft gewerkt bij internationaal opererende bedrijven waarbij hij zowel specifieke als general management-ervaring heeft opgebouwd in meerdere disciplines (o.a. R&D, Process Technology, Operations, Sales & Marketing) en in verschillende bedrijfstakken: mijnbouw, exploratie en productie van olie, chemie.

Sterke punten zijn probleemanalyse en het implementeren van oplossingen, het laten samenwerken van mensen, het bouwen van sterke teams en Change Management. Harm Scheepstra is gedurende zijn loopbaan meerdere malen gevraagd om een bedrijfsonderdeel weer te laten groeien, winstgevend te maken en/of te reorganiseren. Hij is diverse malen betrokken geweest bij de verkoop van een bedrijf aan een nieuwe eigenaar en het integreren van bestaande activiteiten in de nieuwe organisatie. Tijdens zijn internationale loopbaan heeft Harm gewoond en gewerkt in o.a. het Midden-Oosten en Zuid-Oost-Azië. Hierbij heeft hij veel ervaring opgedaan met het werken en leidinggeven aan medewerkers en het zaken doen in andere culturen.

Harm Scheepstra heeft een technische achtergrond als werktuigbouwkundig ingenieur (TU Delft), afstudeerrichting Apparatenbouw Process-industrie. Scheepstra heeft steeds opnieuw ervaren dat processen pas goed werken als je eerst naar het functioneren van de betrokkenen kijkt en ze vervolgens bij de oplossing betrekt. Ook is hem gebleken dat voor het slagen van veranderingsprocessen de aandacht voor de medewerker en de rol van de medewerker in de organisatie, essentieel zijn.

“Het sterke punt van de Pyramide-aanpak is dat de mens centraal staat en dat er een filosofie en toolkit aanwezig zijn om alle problematiek aan te pakken waar ik helaas zelf door schade en schande wijs in geworden ben. Ik wilde dat ik de kennis en kunde van Pyramide eerder had kunnen inzetten bij de aanpak van de projecten waar ik mee te maken heb gehad. Ik ben dan ook van mening dat met dit concept complexe problemen op meerdere gebieden aangepakt kunnen worden met een grote kans van slagen.”

Harm Scheepstra levert onder andere als docent een bijdrage aan de derde dag in het zesde dagdeel: “Wordt Organisatieregisseur met het OrganisatieRegiePlan”. En hij verzorgt de Verdiepingsdag “Samen verder”.

Pyramide brochure

 Hij is tevens een van de geïnterviewden in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst”.