Videopodcast: Laat je verwonderen door Marguerite Soeteman. Onderneem actie en weet waarom!

Meerdere dimensies

Dit is het achtste interview in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst”. Marguerite Soeteman-Reijnen was een van de negentien vrouwelijke leidinggevenden die ik mocht interviewen voor mijn boek “Perspectiefvol leiderschap. Management in de 21e eeuw”. Tot 01 April 2023 was zij Chairman Executive Board Aon Holdings & Aon Group International. Zij bekleedt diverse internationale topfuncties en is onder andere voorzitter van de Raad van Advies van SER Topvrouwen.

We spreken eerst over de wederzijdse invloed van de binnen- en de buitenwereld op elkaar. En over onze driedimensionale behoeften en ons meerdimensionale zielsverlangen. Daarna over deze periode na de coronapandemie, met meer aandacht voor de mens. Er is behoefte aan sturing, want onzekerheid is de nieuwe norm geworden. Het gaat om de keuzes die we nu maken en hoe we er nu voor anderen zijn.

Diversiteit in diversiteit

Marguerite geeft aan hoe het komt dat er zowel bij mannen als vrouwen nog zoveel weerstand is tegen diversiteit en wat we daaraan kunnen en moeten doen. Met een paar belangrijke Regietips aan leidinggevenden. We spreken over psychologische veiligheid, gendergelijkheid, over mensen die in een verkeerd lichaam zitten en dat je kan en mag zijn wie je wilt zijn. En dat je weet waarom je iets doet.

We moeten en kunnen het samen doen, door.……..

Marguerite vertelt over de rol van de SER en over de Corporate Sustainability Reporting Directive. Zij geeft haar visie over de stappen die we kunnen en moeten maken in de huidige transitie en welke gemeenschappelijke ethische waarden en normen zij essentieel vindt. Ze heeft – ook voor de jeugd – belangrijke Regietips voor het omgaan met veranderingen en kwetsbaarheid en met de zekerheid dat we ons allemaal moeten aanpassen.

Nieuwsgierigheid is een mooie eigenschap, vindt ook Marguerite. Laat je dus tenslotte verrassen door wat zij vertelt over Venus en Jupiter!

Bekijk nu de Podcast

 

Heb je de vorige interviews gemist en/of wil je weten welke medereizigers jou nog meer te bieden hebben, lees dan nog even verder.

07-07: Harm Scheepstra, bekleedde leidinggevende posities bij internationale bedrijven in de petrochemische industrie

21-07: Erik de Boer, Directeur MKB Trade Office, owner New Business Development Associates (NBDA BV)

04-08: Arko van Brakel, Algemeen directeur Regio Stedendriehoek, Impact Strategist, Co-Founder Semco Style Institute

18-08: Angélique Laskewitz, Executive Director Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO)

01-09: Rob van den Berg, Managing Partner HR Transfer & HRM Specialist Goodsign

14-09: Sandra Holtjer, lid College van Bestuur van de Stichting LVO.

 

De interviews met Sjoerd Scholte, Gerwin de Vries, Gloria Gribling, Huub & Adelheid Kortekaas, Roel Kop, Tjeerd Krumpelman en Fons Trompenaars werden al door honderden medereizigers bekeken en beluisterd. Regietip: Abonneer je gratis op de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst”.

Voor reacties en vragen, mail naar bjpvandermieden@pyramide.nl Ik wens je veel kijk- en luisterplezier en baat bij deze serie.