Videopodcast: “Samen kunnen we de wereld beter maken”, aldus Arko van Brakel. En hij geeft aan hoe!

Dit is het elfde interview in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst.” In dit interview spreek ik met Arko van Brakel, directeur van de Regio Stedendriehoek, Impact Strategist en co-founder van het Semco Style-Institute, onder andere over de Regiekaarten met de acht universele drijfveren. Deze en de andere besproken Regiekaarten worden in het interview ook getoond. Hij legt uit waarom hij voor Plezier, Waarde en Verbondenheid kiest. Om iets te kunnen betekenen voor de ander is het belangrijk te weten wat je toegevoegde waarde is en daarmee in verbinding te gaan. En dat we elkaars verschillen respecteren. Alleen dan kunnen we doelstellingen realiseren. Arko geeft daarvoor “de platinaregel” aan.

We spreken over het belang van optimale regionale samenwerking, om brede welvaart te kunnen realiseren en over de Regiekaart met de acht maatschappelijke disciplines. Doe je voordeel met hoe ze bij de Regio Stedendriehoek de strategische board hebben ingericht.

En met het overzicht van het door Pyramide ontwikkelde RegionaalRegie-Concept. Multidisciplinaire samenwerking leidt tot beter luisteren naar elkaar en nieuwe invalshoeken.

Op zijn bekende gedreven manier vertelt Arko over het belang van ons gedrag en onze intentie.

Daarna bespreken we de Regiekaarten met de acht universele persoonlijke eigenschappen. Wat zijn jouw drie dominante eigenschappen? In hetgeen hij over zijn eigen ervaringen vertelt, geeft Arko van Brakel je een belangrijke Regietip.

Ook in dit interview blijkt weer hoe essentieel Vertrouwen is. Alleen op basis daarvan komen we tot de gewenste en noodzakelijke verbondenheid en vitaliteit. Mede daarom ontwikkelde ik het traject “Transformeren naar perspectiefvol leiderschap”. Omdat we daar dit najaar mee willen starten, wijs ik je erop. Je kunt je ervoor inschrijven.

Bekijk de brochure.

We spreken tenslotte over de essentie en de impact van pesten. Ik hoop dat jij en anderen baat hebben bij de manier waarop hij daarmee is omgegaan, wat hij eruit geleerd heeft en welke winst hij daaruit heeft gehaald. Hij legt daarbij de link naar de essentie van leiderschap en het belang van persoonlijk leiderschap en geeft een paar belangrijke Regietips. Afsluitend stelt hij voor dat we de Regiekaart met de persoonlijke eigenschap Liefde meer ter hand nemen, ook in organisaties. Een wijs man!

https://youtu.be/uR5ZR7qymFU

 

Heb je de vorige interviews gemist en/of wil je weten welke medereizigers jou nog meer te bieden hebben, lees dan nog even verder.

18-08: Angélique Laskewitz, Executive Director Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO)

01-09: Rob van den Berg, Managing Partner HR Transfer & HRM Specialist Goodsign

14-09: Sandra Holtjer, lid College van Bestuur van de Stichting LVO.

28-09: Jurian Meijntjes, commercieel directeur, groothandel Mineralis.

 

De interviews met Sjoerd Scholte, Gerwin de Vries, Gloria Gribling, Huub & Adelheid Kortekaas, Roel Kop, Tjeerd Krumpelman, Fons Trompenaars , Marguerite Soeteman-Reijnen, Harm Scheepstra en Erik de Boer werden al door honderden medereizigers bekeken en beluisterd.

Regietip: Abonneer je gratis op de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst.”

Voor reacties en vragen, mail naar bjpvandermieden@pyramide.nl Ik wens je veel kijk- en luisterplezier en baat bij deze serie.

 

Met hartelijke groet,

Bert-Jan van der Mieden.

Pyramide

bjpvandermieden@pyramide.nl

06 53 31 31 47

P.S. Het realiseren van deze videopodcastserie brengt uiteraard maandelijks directe kosten met zich mee. Om langdurige voortzetting ervan mogelijk te maken, ben ik een actie gestart: http://steunactie.be/actie/videopodcastserie-perspectiefvol-leiderschap/-20099. Alle hulp is welkom en wordt zeer gewaardeerd! Je steunt de actie ook door deze nieuwsbrief te delen in je netwerk, zodat die meer bekendheid krijgt. Bij voorbaat hartelijk dank voor je hulp!