Videopodcast: Leer het van degene die wijs is geworden door ervaring! En luister naar kritische mensen.

Dit is het tiende interview in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst.” Erik de Boer is eigenaar van New Business Development Associates (NBDA BV) en was tot 01 juni 2023 directeur van MKB Trade Office. Hij begeleidde daarin allerhande ondernemers met hun activiteiten in het buitenland. Nu hij daar gestopt is, bouwt hij zijn NBDA niet meer af, zoals hij in het interview aangeeft, maar weer op en begeleidt hij ondernemers in innovatie en internationalisering. Hij begeleidde mij in 2015 in het Starters International Business-traject in het kader van het internationaliseren van mijn activiteiten als pianist.

Een mooi en belangrijk initiatief

Daarnaast heeft hij de stichting Ondernemend Oekraïne opgericht, die zich bezighoudt met opleiding en begeleiding van Oekraïense vluchtelingen richting het ondernemerschap. Dat ondernemen begint in Nederland en, als de situatie het weer toelaat, terug naar Oekraïne om zo een boost te geven aan de wederopbouw van het land.

Je OrganisatieRegiePlan

Ten behoeve van het/jouw OrganisatieRegiePlan vertelt Erik hoe we om kunnen gaan met veranderingen. Hij geeft daar een paar Regietips voor en hoe je de mensen optimaal meeneemt en ambassadeur maakt van je organisatie.

Erik spreekt over de – soms tegengestelde – trends die hij nationaal en internationaal tegenkomt in de handel met bijvoorbeeld de Baltische staten, China, Denemarken, Engeland, Finland en Noorwegen.

Over de Sustainable Development Goals vertelt hij hoe de Franse Hanzestad La Rochelle die helemaal omarmt, met een groot draagvlak van de bevolking. Hij stelt: als je als bedrijf niet aan de slag gaat met de SDG’s – en met de Mensen- en de Kinderrechten (de MKR) – dan besta je over vijf jaar niet meer. Erik legt daarbij de link naar Pyramide. Pyramide is de enige organisatie die een praktische koppeling legt tussen de SDG’s, de 169 onderliggende targets en alle artikelen van de MKR, waardoor medewerkers van beide ambassadeur worden. Pyramide kan workshops verzorgen over de SDG’s en de MKR, onder andere in (inter)nationaal perspectief.

Je PersoonlijkRegiePlan

Ten behoeve van het/jouw PersoonlijkRegiePlan beantwoordde Erik de Boer de vraag over de plek van het gezin en wat heeft bijgedragen aan zijn persoonlijke ontwikkeling en ontplooiing. Hij geeft een Regietip over het herkennen van en luisteren naar kritische mensen, of die dwarsliggen. Help anderen ook om kritiek toe te laten.

Tenslotte wil hij iets kwijt over het omgaan met de dood. Hij heeft het een en ander meegemaakt ten aanzien van zijn gezondheid en onderschrijft het belang van vitaliteit en optimistisch zijn. Hij vertelt over het inzicht dat hij daardoor verkregen heeft en geeft een paar belangrijke Regietips. En je weet: ”Goed voorbeeld doet goed volgen”, dus ik hoop dat je zijn voorbeeld volgt. En koester je vriendschappen!

Bekijk nu de Podcast

 

Heb je de vorige interviews gemist en/of wil je weten welke medereizigers jou nog meer te bieden hebben, lees dan nog even verder.

04-08: Arko van Brakel, Algemeen directeur Regio Stedendriehoek, Impact Strategist, Co-Founder Semco Style Institute

18-08: Angélique Laskewitz, Executive Director Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO)

01-09: Rob van den Berg, Managing Partner HR Transfer & HRM Specialist Goodsign

14-09: Sandra Holtjer, lid College van Bestuur van de Stichting LVO.

28-09: Jurian Meijntjes, commercieel directeur, groothandel Mineralis.

 

De interviews met Sjoerd Scholte, Gerwin de Vries, Gloria Gribling, Huub & Adelheid Kortekaas, Roel Kop, Tjeerd Krumpelman, Fons Trompenaars , Marguerite Soeteman-Reijnen en Harm Scheepstra werden al door honderden medereizigers bekeken en beluisterd.

Regietip: Abonneer je gratis op de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst.”

Voor reacties en vragen, mail naar bjpvandermieden@pyramide.nl Ik wens je veel kijk- en luisterplezier en baat bij deze serie.

Met hartelijke groet,

Bert-Jan van der Mieden.

Pyramide

bjpvandermieden@pyramide.nl

06 53 31 31 47

 

P.S. Het realiseren van deze videopodcastserie brengt uiteraard maandelijks directe kosten met zich mee. Om langdurige voortzetting ervan mogelijk te maken, ben ik een actie gestart: http://steunactie.be/actie/videopodcastserie-perspectiefvol-leiderschap/-20099. Alle hulp is welkom en wordt zeer gewaardeerd! Je steunt de actie ook door deze nieuwsbrief te delen in je netwerk, zodat die meer bekendheid krijgt. Bij voorbaat hartelijk dank voor je hulp!