Wil jij ook graag dat er naar jou geluisterd wordt?!

Dat zou toch wel fijn zijn, als de ander eens een keer naar jou luistert en je probeert te begrijpen. Dat zegt ook de leidinggevende die gewend is dat men naar hem of haar luistert. Maar dat gebeurt dan meestal op basis van angst en afhankelijkheid. En dan blijkt in de begeleiding dat ze dat niet bedoelen. Want dat is gehoorzamen, dat alleen maar eenzaam maakt. Nee ze willen begrepen worden! En dat er op basis van wederzijds vertrouwen verbondenheid ontstaat. Dat wil jij toch ook, zowel in je werk- als je privésituatie!

Daar verlangen we immers allemaal naar! En we willen ook allemaal handvatten en inzichten als er problemen, conflicten en vraagstukken zijn, waar we best wat hulp bij kunnen gebruiken. Met als resultaat dat verlangens en doelstellingen – zowel van jou als die van de ander – sneller en beter worden gerealiseerd.

Pyramide is er echter alleen voor degene die wil doorpakken. We gaan alleen aan de slag op basis van heldere verlangens, duidelijke doelstellingen en vastgelegde resultaten. Want ons aller tijd en geld is kostbaar. Ik ben wel eens de zoveelste begeleider geweest. Dan ben ik wat mij betreft de laatste en kijken we eerst naar wat er wel en niet gerealiseerd is. En dan blijkt er meer oplosbaar te zijn dan men dacht. Dat komt doordat we ook naar het zielsverlangen kijken. Het zielsverlangen?

Ja, Pyramide onderscheidt zich, doordat we zowel de horizontale als de verticale levenslijnen onder de loep nemen. Men is vaak verrast door wat dat aan nieuwe perspectieven oplevert. Er blijken opeens veel meer resultaten te behalen. Vertrouwen, verbondenheid en vitaliteit blijken opeens echt mogelijk te zijn. En gezonde relaties realiseerbaar. Doordat de betrokkene effectiever gaat communiceren, gaan anderen dat ook doen. Met als resultaat optimale samenwerking. Niet ineens natuurlijk – ervaring, oefening en alertheid baren kunst – maar wel zowel op de korte als de lange termijn.

Hoe doen we dat? Door (nog beter) te leren luisteren naar jezelf, de ander en het andere.
Ik word dus ook wel luisterleraar genoemd. Luisteren is levenslang leren, ook voor mijzelf, dus ik gebruik de inzichten en handvatten van Pyramide zelf ook. Een pianoleraar blijft als het goed is zelf ook piano studeren. We pakken samen aan en door en houden ons scherp.

Als jij wilt dat er meer en beter naar jou geluisterd wordt, dan begint dat bij het luisteren naar jezelf. En dat kan zeker confronterend zijn, maar je wordt er ook blij van. Men is ook vaak opgelucht en krijgt er weer zin in. Heel veel zin zelfs. Met volle energie gaat men weer aan de slag. Want verlangens en doelstellingen wil iedereen realiseren.

Als je nu echt wilt doorpakken, dan weet je mij te vinden. bjpvandermieden@pyramide.nl. 0653 313 147. Alle informatie wordt uiteraard strikt vertrouwelijk behandeld.