Drs. Martin Thoolen

Hoe de wereld is geworden, gaat mij aan het hart. Mijn verlangen om met elkaar een mooiere wereld te beleven, is altijd een blijvende fakkel in mijn leven geweest. Iedereen kan daar een zinvolle bijdrage aan leveren door inspirerend (persoonlijk en collectief) leiderschap. En leiders van landen en organisaties spelen hierbij een cruciale rol en hebben, gezien de maatschappelijke positie, meer invloed en verantwoordelijkheid hier zinvol aan bij te dragen. Het is mijn roeping om het bewustzijn in en tussen mensen in organisaties te vergroten om hieraan bij te dragen. Intussen heb ik ruim dertig jaar professionele ervaring als inspirator van persoonlijk en collectief leiderschap, als senior coach/trainer en als psycholoog afgestudeerd in de klinische- en organisatiepsychologie.

Ik heb daarbij vele bestuurders, ondernemers, directeuren, managers, professionals en medewerkers begeleid bij hun persoonlijke ontwikkeling en professionele effectiviteit. Zowel als individu, als in teams en groepen. Voor het bedrijfsleven, de zakelijke dienstverlening, de industrie, ministeries en andere overheden, de zorgsector en vele andere branches. Ik heb daarvoor onder andere tientallen leergangen ‘Personal Empowerment’ met open inschrijving ontwikkeld en uitgevoerd, als ook acht jaar lang week-retreats ‘Inner Nature’ in de Ardennen. En ook vele teamcoachings- en incompanytrajecten met name gericht op persoonlijk en collectief leiderschap, waaronder vier jaar lang internationale trainingen ‘Selfmanagement’. In 1992 stond ik bij Boertien & Partners aan de wieg van Business coaching in Nederland met de ontwikkeling van individuele coaching.

Vanaf 1998 ben ik voor mezelf gaan werken om mezelf de vrijheid te geven om met mijn wereldwijde reizen nieuwe ontdekkingen te doen over de menselijke psyché. Uiteindelijk heeft dat onder andere geresulteerd in twee boeken: ‘Rijkdom is gratis!’ En ‘Persoonlijk Inspirerend Leiderschap -voor effectiever werken, zinvol leven én een betere wereld’. In 2023 mocht ik de Award voor ‘Beste coach / psycholoog van 2023 in Nederland’ ontvangen van de internationale organisatie GHP Mental Health Awards.

Martin Thoolen levert onder andere als docent een bijdrage aan de tweede dag in het vierde dagdeel over leiderschap en management op basis van persoonlijk leiderschap. En hij verzorgt de Verdiepingsdag “Wie ben ik als leider?”

Pyramide brochure

Hij is tevens een van de geïnterviewden in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst”.