Mr. Dr.h.c. Marguerite Soeteman-Reijnen

Mr. Dr.h.c. Marguerite Soeteman-Reijnen bekleedde tot 1 april 2023 de functies van Chairman Executive Board van Aon Holdings en overige Holdings-entiteiten in Nederland alsmede van Global Chief Marketing Officer en lid van het Executive Committee van Aon Inpoint. Gedurende een periode van 33 jaar was zij werkzaam in diverse rollen bij Aon en actief in de (her-)verzekeringsindustrie. Zij is oprichter en erelid van de Nederlandse Reassurantie Vereniging.

Daarnaast was/is Marguerite toezichthouder bij diverse organisaties: o.a. NautaDutilh, Kelp Blue, Stichting Koninklijke Defensiemusea, Amerikaanse Kamer van Koophandel in Nederland, Stichting ALS, Gelre Ziekenhuizen, Madurodam. Eveneens heeft zij zitting in de globale Alumni board van Harvard Business School (USA) en diverse Comités van Aanbeveling waaronder die van de Swiss Diversity Awards in Zwitserland en de Rapenburg Race te Leiden. Zij maakt deel uit van diverse jury’s waaronder de Dianne Bevelander Prize van de Erasmus Universiteit Rotterdam en in 2023 als voorzitter van de Top 50 Women in Sustainable Finance.

In 2019 werd ze voorzitter van Stichting Topvrouwen (Topvrouwen.nl), welke in 2021 onder de infrastructuur van de SER is gebracht. Sinds maart 2021 is Marguerite voorzitter van de Raad van Advies van SER Topvrouwen. Daarnaast vertegenwoordigt Marguerite sinds 2021 de private sector van het Koninkrijk der Nederlanden bij de G20 EMPOWER alliantie naast de Minister van OCW en reisde zij hiervoor de afgelopen jaren naar Italië en India.

Zij werd in 2010 uitgeroepen tot “Woman to Watch” door het Amerikaanse tijdschrift Business Insurance en “Rising Star” door het blad Reactions. In juni 2021 ontving zij in Washington D.C. de Ambassador J. William Middendorf II award van The Netherlands America Foundation voor haar leiderschap en inspanningen op het gebied van handelsbetrekkingen met de USA alsmede gender equality. Een eer die eerder voormalig minister-president Jan Peter Balkenende en Paul Polman, voormalig CEO Van Unilever, ten deel viel. In juli 2022 werd haar een eredoctoraat (Doctor of Philosophy) toegekend door Rai University India. In 2023 ontving Marguerite uit handen van Feike Sijbesma de speciale oeuvre award van de Britse Kamer van Koophandel. Zij is in 2023 opgenomen in de MT/Sprout Top 30 Inclusive Leaders.

Marguerite Soeteman-Reijnen levert onder andere als docent een bijdrage aan de zesde dag in dagdeel 11: “Waar staan en gaan wij voor?”. En zij verzorgt de Verdiepingsdag “Jezelf kennen in al je diversiteit”.

Pyramide brochure

Zij is tevens een van de geïnterviewden in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst”.