Robert Oosthout

Mr. A. Robert Oosthout studeerde Nederlands- en notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na zijn diensttijd studeerde hij bedrijfskunde aan het Interuniversitair Instituut Bedrijfskunde te Delft. Zijn bedrijfskundestudie financierde hij zelf door als een van de eerste computeroperators te werken bij Pink Elephant Engineering B.V. Hij werkte tevens als accountmanager bij een dochter van Deutsche Bank te Rotterdam, waarna hij zijn studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam afrondde.

Hij werkt inmiddels 38 jaar als jurist en heeft in die tijd hoofdzakelijk als advocaat, doch ook als bedrijfsjurist, faillissementscurator, etc. gewerkt bij drie middelgrote accountantskantoren, en ‘s- werelds grootste contractcateraar. Zijn huidige kantoor Oosthout & Bildirici Advocaten bestaat uit twee advocaten en daarnaast vindt hij het leuk zijn kennis over te dragen, zodat hij nu zijn 7e advocaat-stagiaire aan het opleiden is, die in hetzelfde pand onder eigen naam kantoor houdt. Hij heeft de opleiding tot mediator afgerond en heeft postacademisch de specialisatie opleidingen ondernemingsrecht en letselschade gevolgd.

Momenteel houdt hij zich bezig met het personen- en familierecht en heeft hij een eigen brand ontwikkeld: “Scheiden Met Compassie”. Tevens houdt Robert zich al 38 jaar bezig met het geven van rechtshulp aan psychiatrische patiënten die gedwongen zijn opgenomen in het kader van de WVGGZ. Daarnaast behandelen de drie advocaten op kantoor letselschadezaken en is Sahin Bildirici, nog gespecialiseerd in het bestuursrecht. Bijzondere interesse heeft Robert voor de duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties en het daaruit voortvloeiende rechtsgebied ESG.

Robert is lid van een groot aantal netwerken, w.o. Worldwide Independent Lawyers League. In dit netwerk is hij verantwoordelijk voor de groei in de Benelux.

Pyramide brochure

Robert Oosthout is tevens een van de geïnterviewden in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst”.