Videopodcast: Er is ook reden tot optimisme. Ontdek in dit interview hoe je moedig voorwaarts kunt gaan!

Dit is het twaalfde interview in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst.” Angélique Laskewitz is executive director van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). In februari 2020 was zij een van de geïnterviewden die meewerkte aan mijn boek “Perspectiefvol leiderschap. Management in de 21e eeuw”. In aanvulling op dat interview geeft zij in dit interview antwoorden op andere vragen dan die zij in het boek beantwoordde. Dat geldt ook voor de andere geïnterviewden die tevens meewerkten met een interview aan het boek.

Ten behoeve van het PersoonlijkRegiePlan beantwoordt Angélique de vraag: “Onze binnenwereld en de buitenwereld beïnvloeden elkaar continu. Hoe ga je daarmee om en wat betekent dat voor jouw persoonlijk leiderschap?” Zij koos deze vraag omdat volwassenen en jongeren worstelen met de grote vraagstukken en daar ook somber over worden. De Covidperiode had grote impact. Angélique vertelt waarom zij goede redenen heeft om optimistisch te zijn. Ze heeft in haar team de Regiekaarten gebruikt, om van de huidige situatie naar de gewenste situatie te komen. Die boden inzicht zowel ten behoeve van het werk als op persoonlijk vlak. Zij geeft een paar belangrijke Regietips hoe om te gaan met tegenslagen, verlies en verdriet. Ook in de werksituatie.

In het kader van het OrganisatieRegiePlan spreken we over de grote veranderingen op het gebied van duurzaamheid. Er is toenemend bewustzijn dat er wat moet gebeuren richting de klanten, op het gebied van (eenduidige) rapportages en over de rol van toezichthouders. Het is niet meer vrijblijvend. Men wil positieve impact en het verschil maken. Angélique benoemt een aantal struikelblokken, uitdagingen en ontwikkelingen. Doe je voordeel met de diverse Regietips die zij geeft! Pyramide verzorgt onder andere hiertoe het traject “Transformeren naar perspectiefvol leiderschap”. Omdat we daar dit najaar mee willen starten, wijs ik je erop. Je kunt je ervoor inschrijven.

Bekijk de brochure.

Diverse partijen helpen bij het komen tot bewuste keuzes op het gebied van duurzaamheid. Angélique geeft een aantal voorbeelden daarvan en over de rol van aandeelhouders. Zij breekt een lans voor multidisciplinair samenwerken en geeft daar Regietips voor. Tenslotte geeft Angélique Laskewitz nog een paar belangrijke Regietips voor leidinggevenden, ook op het gebied van diversiteit.

Heb je de vorige interviews gemist en/of wil je weten welke medereizigers jou nog meer te bieden hebben, lees dan nog even verder.

01-09: Rob van den Berg, Managing Partner HR Transfer & HRM Specialist Goodsign

14-09: Sandra Holtjer, lid College van Bestuur van de Stichting LVO.

28-09: Jurian Meijntjes, commercieel directeur, groothandel Mineralis.

 

De interviews met Sjoerd Scholte, Gerwin de Vries, Gloria Gribling, Huub & Adelheid Kortekaas, Roel Kop, Tjeerd Krumpelman, Fons Trompenaars , Marguerite Soeteman-Reijnen, Harm Scheepstra, Erik de Boer en Arko van Brakel werden al door honderden medereizigers bekeken en beluisterd.

Regietip: Abonneer je gratis op de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst.”

Voor reacties en vragen, mail naar bjpvandermieden@pyramide.nl Ik wens je veel kijk- en luisterplezier en baat bij deze serie.

 

Met hartelijke groet,

Bert-Jan van der Mieden.

Pyramide

bjpvandermieden@pyramide.nl

06 53 31 31 47

 

P.S. Het realiseren van deze videopodcastserie brengt uiteraard maandelijks directe kosten met zich mee. Om langdurige voortzetting ervan mogelijk te maken, ben ik een actie gestart: http://steunactie.be/actie/videopodcastserie-perspectiefvol-leiderschap/-20099. Alle hulp is welkom en wordt zeer gewaardeerd! Je steunt de actie ook door deze nieuwsbrief te delen in je netwerk, zodat die meer bekendheid krijgt. Bij voorbaat hartelijk dank voor je hulp!