Videopodcast: Maak jezelf en de ander zichtbaar. En geef jezelf en de ander de ruimte! Rob van den Berg geeft daar diverse Regietips voor!

Dit is het dertiende interview in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst.” Rob van den Berg is een van de partners van Pyramide. Hij is sinds 2000 gevestigd als zelfstandig personeelsadviseur bij Goodsign HRM en had daarvoor diverse HR-functies in multimedialand. Hij is tevens Managing partner bij HR Transfer en verbonden aan de HR Business School van de Hogeschool Rotterdam.

Rob geeft aan dat je je altijd moet blijven ontwikkelen en vertelt hoe hij dat doet. Met zijn hobby’s en projecten is hij een voorbeeld van wat je kunt bereiken als je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Hij geeft daarover Regietips, zowel voor leidinggevenden als voor de 45-plussers in de organisatie.

Met zijn decennialange ervaring in het HR-vak geeft Rob van den Berg zijn mening over wat wel en niet werkt, als het gaat over (inclusief) talentmanagement. Aan welke voorwaarden je moet voldoen en waar managers op afgerekend zouden moeten worden. Hij geeft een Regietip over het ontwikkelen van mensen in organisaties en vertelt waarom externe coaches nut hebben. Altijd leuk natuurlijk als een ander het ook zegt!

We leggen de link naar zijn boek Futureproof Talentmanagement en spreken over het verschil tussen leiders en managers, over het beter benutten van de interne arbeidsmarkt in organisaties en de rol van de HR-functionaris. Hij onderscheidt daarin drie types: de blauwdrukkers, de strategische zelfpresentanten en de gezond eigenwijzen. En geeft Regietips voor HR-managers en het topmanagement. Doe er je voordeel mee!

We spreken over het gat tussen lijn en staf. Rob geeft Regietips hoe we dat kunnen dichten. En er ontstaat een interessante dialoog over missie, visie en strategie en de rol van de leiding. Die moet enerzijds zorgen voor de levensvatbaarheid van de organisatie en anderzijds de teugels laten vieren. Rob van den Berg geeft aan wat daarvoor nodig is.

Het interview nodigt je uit onder andere antwoord te vinden op de vragen: Hoe wordt er in jouw organisatie omgegaan met exitgesprekken? Is er aandacht voor de niet-functionele aspecten van het individu? En wat is bij jullie de houdbaarheidsdatum van mensen?

We concluderen dat er door iedereen meer geluisterd moet worden. Alleen dan genereren we vertrouwen. In dit interview en in onze boeken krijg je Regietips hoe te komen van luisteren naar vertrouwen en verbinden. Kruip jij ook uit je schulp?

Pyramide verzorgt onder andere het traject “Transformeren naar perspectiefvol leiderschap”. Omdat we daar dit najaar mee willen starten, wijs ik je erop. Je kunt je ervoor inschrijven.

Bekijk de brochure

Heb je de vorige interviews gemist en/of wil je weten welke medereizigers jou nog meer te bieden hebben, lees dan nog even verder.

 

28-09: Sandra Holtjer, lid College van Bestuur van de Stichting LVO.

 

De interviews met Sjoerd Scholte, Gerwin de Vries, Gloria Gribling, Huub & Adelheid Kortekaas, Roel Kop, Tjeerd Krumpelman, Fons Trompenaars , Marguerite Soeteman-Reijnen, Harm Scheepstra, Erik de Boer, Arko van Brakel en Angélique Laskewitz werden al door honderden medereizigers bekeken en beluisterd.

Regietip: Abonneer je gratis op de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst.”

Voor reacties en vragen, mail naar bjpvandermieden@pyramide.nl Ik wens je veel kijk- en luisterplezier en baat bij deze serie.

 

Met hartelijke groet,

Bert-Jan van der Mieden.

Pyramide

bjpvandermieden@pyramide.nl

06 53 31 31 47

P.S. Het realiseren van deze videopodcastserie brengt uiteraard maandelijks directe kosten met zich mee. Om langdurige voortzetting ervan mogelijk te maken, ben ik een actie gestart: http://steunactie.be/actie/videopodcastserie-perspectiefvol-leiderschap/-20099. Alle hulp is welkom en wordt zeer gewaardeerd! Je steunt de actie ook door deze nieuwsbrief te delen in je netwerk, zodat die meer bekendheid krijgt. Bij voorbaat hartelijk dank voor je hulp!