Videopodcast: “Samen kunnen we schitteren!” Martin Thoolen geeft aan hoe we dat kunnen realiseren. 

Dit is het zestiende interview in de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst.” Martin Thoolen is als zelfstandig ondernemer werkzaam als inspirator, coach, trainer, psycholoog en auteur.

Na mijn introductie geef ik aan dat zijn benadering van het ego, de ziel en de spirit een mooie aanvulling is op mijn MultiMens Model. We spreken over de universele delers van gedrag en Martin geeft voorbeelden over de diverse wijze waarop wij met ons ego en onze bezieling omgaan. En op welke twee drijfveren we onze keuzes bepalen.

Martin spreekt vervolgens over de aanwezigheid van de geestelijke wereld en waarom wij de toppen en dalen in ons bestaan hier meemaken. We spreken over hoe we daarmee om kunnen gaan. Hij vertelt over het ego, ons Zelf en ons wereldhart. En over de invloed van het spiritueel bewustzijn van leidinggevenden op hun beleid.

Martin geeft aan op welke manieren we kunnen kijken naar het spanningsveld tussen autonomie en sturing. Hij geeft een Regietip hoe we om kunnen gaan met kracht en kwetsbaarheid. En we geven een paar Regietips hoe we het Wij-gevoel kunnen borgen in organisaties.

Tenslotte geeft Martin antwoord op de vraag hoe we het beste veranderingen kunnen realiseren. “Waartoe doen we wat we doen?”. Hij koppelt daar de Sustainable Development Goals aan vast, waarbij het van belang is te zorgen voor een gevoeld draagvlak en een bezielde organisatie. Samen kunnen we schitteren!

Pyramide verzorgt onder andere het traject “Transformeren naar perspectiefvol leiderschap”. Omdat we daar dit najaar mee willen starten, wijs ik je erop. Je kunt je ervoor inschrijven. En ontdek hoe helpen loont! Klik hier naar de nieuwsbrief en de informatie daarover: https://www.pyramide.nl/inspiratie/nieuws-over-een-traject-dat-ook-jou-iets-oplevert/

 

Bekijk nu de Podcast

 

Heb je de vorige interviews gemist en/of wil je weten welke medereizigers jou nog meer te bieden hebben, lees dan nog even verder.

30 november: Robert Oosthout, advocaat, mediator, mentor

14 december: Eerste samenvatting van de videopodcastserie

De interviews met Sjoerd Scholte, Gerwin de Vries, Gloria Gribling, Huub & Adelheid Kortekaas, Roel Kop, Tjeerd Krumpelman, Fons Trompenaars , Marguerite Soeteman-Reijnen, Harm Scheepstra, Erik de Boer, Arko van Brakel, Angélique Laskewitz, Rob van den Berg, Taco Visser en Lucas van Wees werden al door honderden medereizigers bekeken en beluisterd.

Regietip: Abonneer je gratis op de videopodcastserie “Perspectiefvol leiderschap. Samen op koers naar een luisterrijke toekomst.”

Voor reacties en vragen, mail naar bjpvandermieden@pyramide.nl Ik wens je veel kijk- en luisterplezier en baat bij deze serie.

Met hartelijke groet,

Bert-Jan van der Mieden.

Pyramide

bjpvandermieden@pyramide.nl

06 53 31 31 47

 

P.S. Het realiseren van deze videopodcastserie brengt uiteraard maandelijks directe kosten met zich mee. Om langdurige voortzetting ervan mogelijk te maken, ben ik een actie gestart: http://steunactie.be/actie/videopodcastserie-perspectiefvol-leiderschap/-20099. Alle hulp is welkom en wordt zeer gewaardeerd! Je steunt de actie ook door deze nieuwsbrief te delen in je netwerk, zodat die meer bekendheid krijgt. Bij voorbaat dank voor je hulp!