Partners

“Geen filosofie en theorie zonder dialoog, interactie en praktische toepassing ervan”.

Pyramide is sinds 1992 Trendmaker met de unieke Pyramide-aanpak. Zij onderscheidt zich in de markt met het Ennisme; de filosofie van de Verbinding, en met Perspectiefvol Leiderschap op basis van persoonlijk leiderschap. En met haar missie en visie en begeleiding op het gebied van praktische duurzaamheid, op basis van de Sustainable Development Goals (de SDG’s) en de Mensenrechten en Kinderrechten (de MKR). Daardoor kunnen individuen, teams en organisatie floreren door regie.

De begeleiding van Pyramide en haar Partners leidt tot de diverse winsten die we kunnen behalen door inzicht in het bewuste en onbewuste en in het verleden en heden. En biedt niet alleen een haalbaal en luisterrijk toekomstperspectief, maar ook concrete handelingsperspectieven. Pyramide en haar Partners maken het door hun diversiteit mogelijk om, mede door multidisciplinaire samenwerking, sneller en tot betere resultaten te komen. Zowel op de korte als de lange termijn. En ook voor toekomstige generaties.

Een essentieel element van de Pyramide-aanpak is dat, indien gewenst, een groep docenten, experts, leiders, managers en trainers ter beschikking staat met specialistische kennis en internationale ervaring, op het gebied van:

Van onzekerheid naar vertrouwen

 • bewustwordingsmanagement
 • consequentiemanagement
 • financieringsoplossingen
 • juridische zaken
 • innovatie en productontwikkeling
 • leiderschap en ondernemerschap
 • persoonlijk leiderschap
 • spiritualiteit
 • talentmanagement
 • vertrouwensmanagement

Van vertrouwen naar verbondenheid

 • digitalisering
 • diversiteit
 • (her)verzekeringen en riskmanagement
 • (internationaal) humanresourcemanagement
 • inclusie
 • infra- en cloud-architectuur
 • multidisciplinaire samenwerking
 • relatiemanagement
 • reorganisaties
 • teamontwikkeling

Van verbondenheid naar vitaliteit

 • duurzaamheid
 • ESG/SDG-Impact en Human Rights rapportages
 • intercultureel management
 • internationaal zakendoen
 • maatschappelijk verantwoord ondernemen
 • marketing en positionering
 • de Mensen- en Kinderrechten
 • menswaardig verantwoord organiseren
 • overnames
 • de Sustainable Development Goals

De combinatie van (internationale) ervaring op senior posities, gecombineerd met de Pyramide-aanpak vormt een stevig fundament voor het realiseren van de verlangens en doelstellingen van organisaties in alle maatschappelijke disciplines.

Rob van den Berg, Tjeerd Krumpelman, Harm Scheepstra, Marguerite Soeteman-Reijnen, Martin Thoolen, Fons Trompenaars en Gerwin de Vries zijn als docent / trainer en Erik de Boer, Arko van Brakel, Roel Kop, Sjoerd Scholte, Lucas van Wees en Marthijn Zweepe zijn als expert verbonden aan het ontwikkelings- en ontplooiingstraject “Transformeren naar perspectiefvol leiderschap”.

Jan Peter Balkenende, Kiki Boreel, Dagmar Heemskerk-Verbeek en Annette Silljé zijn als docent/trainer en Marion van den Boer, Monique Morée, Tjeerd Krumpelman en Gerwin de Vries zijn als expert verbonden aan het opleidingstraject “Inzicht in en perspectieven van de SDG’s en de MKR”.

De Expertdagen en de Verdiepingsdagen, en de andere diensten die door de Partners worden aangeboden, zijn ook beschikbaar voor hen die niet deelnemen aan de trajecten. Voor meer informatie en/of vragen, neem gerust contact met ons op.

Jan Peter Balkenende

Prof. Dr. Jan Peter Balkenende, voormalig Minister-President en sinds 2022 Minister van Staat. Hij was tussen 2011 en 2016 Partner bij EY en richtte zich op Corporate Responsibility, internationale zaken en onderwerpen die zich bevinden op het snijvlak van de publieke sector en de private sector.

Lees meer >

Rob van den Berg

Rob van den Berg is sinds 2000 zelfstandig personeelsadviseur. Hij begeleidt uiteenlopende organisaties op projectmatige basis en ontwikkelt beleid als Talentmanager a.i. Hij heeft ruime ervaring in personeelsmanagement en de implementatie van organisatieverandering.

Lees meer >

Erik de Boer

Erik de Boer is voorzitter van de Stichting Oekraïne Onderneemt, die actief is om Oekraïense vluchtelingen de gelegenheid te gaan bieden om in Nederland hun eigen bedrijf op te gaan richten.

Lees meer >

Marion van den Boer

Als ervaren verandermanager heeft Marion van den Boer de afgelopen 20 jaar haar sporen verdiend in bedrijfsontwikkeling en multilaterale projectcoördinatie, met ondernemerservaring als oprichter en CEO van de M. International Group.

Lees meer >

Kiki Boreel

Kiki Boreel is change maker in de mode-industrie, model, en door het Ministerie van Economische Zaken & Klimaat benoemd als Klimaatambassadeur van de Toekomst.

Lees meer >

Arko van Brakel

Arko van Brakel is ondernemer, bestuurder, auteur en spreker met zowel internationale als lokale ervaring. Hij heeft zich gespecialiseerd in de onderwerpen leiderschap en ondernemerschap.

Lees meer >

Dagmar Heemskerk-Verbeek

Dagmar Heemskerk is co-founder van de social enterprise Keystone Species. Keystone species zijn sleutelsoorten in ecosystemen zoals de wolf, de bever en de bij. Zij spelen een cruciale rol in de samenhang van het ecosysteem, en zorgen dat andere soorten optimaal kunnen gedijen.

Lees meer >

Mr. R.K.A. Kop

Mr. R.K.A. Kop studeerde Nederlands recht aan de universiteit van Utrecht. (1989-1994) en daarna volgde hij diverse postacademische opleidingen. Hij is o.a. lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN).

Lees meer >

Huub & Adelheid Kortekaas

Het wereldwijd bekende kunstenaarsduo Huub & Adelheid Kortekaas staat als inspirators en bruggenbouwers midden in de samenleving.

Lees meer >

Tjeerd Krumpelman

Tjeerd Krumpelman is een ervaren duurzaamheidsprofessional en als expert verbonden aan onder andere de International Sustainability Standards Board en het Partnership for Carbon Accounting Financials.

Lees meer >

Bert-Jan van der Mieden

Bert-Jan van der Mieden is oprichter van Pyramide. Hij wordt bij organisaties ingezet als organisatieregisseur, teamregisseur en als levensregisseur.

Lees meer >

Monique Morée

Met haar bureau MVO Interim Services maakt Monique Morée organisaties toekomstbestendig door hen te verduurzamen.

Lees meer >

Robert Oosthout

Mr. A. Robert Oosthout studeerde Nederlands- en notarieel recht aan de Rijksuniversiteit Leiden. Na zijn diensttijd studeerde hij bedrijfskunde aan het Interuniversitair Instituut Bedrijfskunde te Delft.

Lees meer >

Christiaan Penning

Christiaan (Chris) Penning heeft zijn gehele loopbaan gewerkt op het raakvlak van techniek en commercie, toegespitst op productinnovatie en het openen van nieuwe (export)markten.

Lees meer >

Harm Scheepstra

heeft gewerkt bij internationaal opererende bedrijven waarbij hij zowel specifieke als general management-ervaring heeft opgebouwd in meerdere disciplines (o.a. R&D, Process Technology, Operations, Sales & Marketing) en in verschillende bedrijfstakken: mijnbouw, exploratie en productie van olie, chemie.

Lees meer >

Sjoerd Scholte

Sjoerd Scholte was voorheen onder andere directievoorzitter van de Rabobank Apeldoorn en omgeving en is nu onder andere Regiodirecteur NLInvesteert Zwolle, Founding Partner EQonomie en vice-voorzitter Raad van Toezicht Stichting Ygdrasil. Sjoerd Scholte biedt als expert een gratis consult aan over financieringsvraagstukken.

Lees meer >

Annette Silljé

Annette Silljé heeft inmiddels meer dan 25 jaar ervaring als intern en extern adviseur, docent en trainer. Zij heeft filosofie en bestuurskunde gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en een kwaliteitsmanagementopleiding gevolgd. Als organisatieadviseur heeft zij fusies en organisatieveranderingen begeleid.

Lees meer >

Mr. Dr.h.c. Marguerite Soeteman-Reijnen

Mr. Dr.h.c. Marguerite Soeteman-Reijnen bekleedde tot 1 april 2023 de functies van Chairman Executive Board van Aon Holdings en overige Holdings-entiteiten in Nederland alsmede van Global Chief Marketing Officer en lid van het Executive Committee van Aon Inpoint.

Lees meer >

Drs. Martin Thoolen

Hoe de wereld is geworden, gaat mij aan het hart. Mijn verlangen om met elkaar een mooiere wereld te beleven, is altijd een blijvende fakkel in mijn leven geweest.

Lees meer >

Prof. Dr. Fons Trompenaars

Prof. Dr. Fons Trompenaars is een Nederlandse organisatietheoreticus en oprichter en directeur van intercultureel managementadviesbureau Trompenaars Hampden-Turner.

Lees meer >

Gerwin de Vries

Mijn naam is Gerwin de Vries, 43 jaar en vader van vier jongens. De oudste is 19 en de jongste 7 jaar oud. Ik ben twintig jaar getrouwd met Maria en samen met onze kinderen woon ik in Kampen. Ik heb 26 jaar gewerkt bij Zalsman waar ik in 1996 ben begonnen als leerlingdrukker.

Lees meer >

Lucas van Wees

Drs Lucas van Wees, MBA/MBT heeft ruim 36 jaar gewerkt voor multinationals als Philips, Shell, KPN en KLM en laatstelijk als directeur HRM voor de UvA. Als Vice-President HRM was hij voor Air-France/KLM intensief betrokken bij de post-merger integratie in meer dan 100 landen en op beide hoofdkantoren.

Lees meer >

Marthijn Zweepe

Marthijn Zweepe is getrouwd en zij hebben twee kinderen. Hij komt ’s ochtends uit bed voor een goede kop koffie en zijn gezin. Maar ook om vol passie processen en mensen te helpen verbeteren. Er is altijd ruimte voor verbetering, dus er is altijd iets te winnen.

Lees meer >